Huidtherapeuten

 

 

Corine

Mijn naam is Corine Borst, 37 jaar oud en trotse moeder van twee prachtige kinderen. Naast mijn gezin, familie en vrienden, is mijn grootste passie mijn beroep: huidtherapie!
In 2007 ben ik afgestudeerd aan de hoge school van Utrecht en kon het echte werkende leven beginnen.
Nu na 12 jaar in het vak ben ik nog net zo enthousiast als tijdens mijn studie. Ik heb door de jaren heen veel mensen gezien met huidproblemen zoals klachten van de huid bij de nazorg na kanker, oedeembehandelingen, littekenbehandelingen, acnebehandelingen, ongewenste haargroei en het aanmeten van kousen en borstprotheses.

Mensen die met kanker geconfronteerd worden staan vaak op overlevingsstand als ze nog in het ziekenhuis zijn voor behandelen, alsof ze "in een achtbaan zitten die maar niet stopt" hoor ik vaak. Pas als het ziekenhuistraject achter de rug is, is er tijd om het te gaan verwerken. En dat is vaak ook het moment dat er klachten bij kunnen komen zoals een pijnlijk litteken of vochtophopingen (oedeem) en kunnen huidtherapeuten in beeld komen. Een klein beetje verlichting geven in deze achtbaan geeft mijn een voldaan gevoel als hulpverlener.

Daarnaast heb ik ook veel ervaring opgedaan in de huidtherapeutische behandelingen bij acneklachten. Met goede huidverzorgingsproducten en een aangepaste behandeling met of zonder peeling kan je al snel klachten zoals acne verminderen. Tijdens mijn tweede huidtherapeutische stage heb ik zelf mogen ervaren hoe fijn het is om na een aantal laserbehandelingen verlost te zijn van die nare stoppels en dat vake scheren met alle huidklachten die daar weer uit voort komen. En dat is alweer 15 jaar geleden en de haartjes zijn nog steeds zo goed als verdwenen! Ook deze behandeling blijf ik, na 13 jaar werken met verschillende lasers, met veel voldoening uitvoeren.

De diversiteit aan mensen die ik zie, en kan helpen, is geweldig! Elke dag is anders en elke klacht vergt een eigen benadering. Ik vind het telkens weer een uitdaging om samen met de cliënt uit te zoeken wat het beste resultaat geeft. Hoe groot of klein de hulpvraag ook is. Iemand goed, eerlijk en persoonlijk kunnen begeleiden vind ik heel belangrijk, ieder mens is anders en dat vergt een persoonlijke aanpak.

 

 

Melanie

Mijn naam is Melanie Schepers-van Hoof, 38 jaar oud, getrouwd en heb twee prachtige dochters. Ik ben in 2007 afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht voor het mooie beroep Huid- en Oedeemtherapeut. Ik heb sindsdien veel ervaring opgedaan met de diverse huidbehandelingen. De huid én de mens is zo divers, ik leer nog iedere dag bij! Dat maakt dat het vak huidtherapie mij nog altijd fascineert en boeit. Nascholingen en trainingen volg ik graag, dat houdt je scherp, kritisch en gemotiveerd. Graag bespreek ik samen met u wat uw wensen zijn en zal altijd een eerlijk advies geven over wat er mogelijk is (maar ook wat niet). Dat maakt dat er een goede samenwerking kan ontstaan, met de mooiste resultaten tot gevolg!

Graag tot ziens bij Huidtherapie Meppel!

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt direct een afspraak inplannen?
Neem dan direct contact op via ons contactformulier.

Wilt u liever bellen, dan kan dat natuurlijk ook. We zijn bereikbaar op 06 3022 3494.

 

© 2021 Huidtherapie Meppel