Acne behandeling

Acne wordt ook wel puistjes genoemd in de volksmond. Vaak ontstaan deze ontstekingen en mee-eters in de pubertijd onder invloed van hormonen. Vaak is het gezicht aangedaan maar ook de schouders, rug en decolleté kunnen hierin meedoen. Maar steeds vaker zien wij dat ook volwassenen last hebben/houden van acne. Helaas kunnen er door de ontstekingen ook littekens achterblijven. Deze zijn met een acne behandeling te verminderen.

Door samen te werken met thuisbehandeling en behandelingen in de huidtherapiepraktijk kan dit vaak goed onder controle gehouden worden of verdwijnen. Deze behandelingen kan ook als aanvulling bij een doktersbehandeling worden aangeraden. Welke behandeling voor u het meest geschikt is bespreken wij tijdens een persoonlijke en gratis intake met huidanalyse. Dan kunnen wij een behandelplan voor u opstellen en met u bespreken.

 

Dieptereiniging

De huid reinigen doormiddel van het manueel verwijderen van ontstekingen, mee-eters en andere onzuiverheden op de huid. Deze behandeling kan uitgevoerd worden met of zonder combinatie met een peeling.

 

Peelingen 

Dit zijn stoffen die op de huid worden aangebracht die de huid desgewenst in verschillende huidlagen een werking hebben. Welke werking en hoe diep deze in de huid hun werking hebben is afhankelijk van de gekozen peeling en de zuurgraad daarvan. Hoe lager de zuurgraad (pH) hoe meer de huid gaat afschilveren waardoor de talgproductie verminderd, er minder verstoppingen ontstaan door de talg en een eventueel verdikte huid. Ook bestrijd een peeling aanwezige micro-organismen die een rol kunnen spelen bij acne, seborroisch eczeem en rosacea, en stimuleert de collageen vorming waardoor er structuur verbetering van de huid optreed. Dit betekend dat ook acnelittekens verminderen doormiddel van peelingen. Eventueel aangevuld met micro-needling

Naast deze prachtige eigenschappen doen peelings nog meer: ze herstructureren de huid waardoor deze beter in staat is vocht en voedingsstoffen op te nemen en in de huid te houden. Al met al veel voordelen die, bij een goed gekozen peeling, acne(littekens) kan verhelpen/verminderen en weer een stralende huid kan laten zien!

 

Microneedling

Bij een behandeling met microneedling gaan er kleine vibrerende naaldjes de huid op een bepaalde diepte in die zorgen voor minuscule beschadigingen. Dit is doelbewust want dit zet een herstelproces van de huid in gang welke zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

Acnelittekens zullen na meerdere behandeling vervagen en ook grove poriën zullen verfijnen.

 

IMAGE skincare 

Iedereen heeft recht op een gezonde huid, daar staat IMAGE Skincare voor. IMAGE Skincare staat voor effectieve huidverbetering. De behandel- en thuisproducten bevatten een hoge concentratie natuurlijke en innovatieve ingrediënten. Ingrediënten zoals bijvoorbeeld salicylzuur, granative acne en glycolzuur kunnen de acne onder controle houden en voorkomen. Daarnaast zijn alle producten van IMAGE Skincare zijn dierproef- en parabenen vrij.

De samenwerking bij de behandeling van acne tussen uw behandeling thuis en de behandelingen van de huidtherapeut in de praktijk vinden wij erg belangrijk. 75% van de behandeling is wat u thuis doet! Dit geeft aan dat er zonder een goede thuisbehandeling (veelal) niet de beoogde resultaten kunnen worden behaald. Wij zullen u hierin graag begeleiden om tot een passend advies te komen. Een goede basis met thuisproducten lijdt tot minder behandelingen, een sneller resultaat en bespaart u uiteindelijk ook behandelkosten! Uiteindelijk is het doel dat u de tussenkomst van de huidtherapeut niet (of minimaal) nodig heeft en u met de thuisproducten uw huid in gezonde conditie kunt houden.

Voor een gratis IMAGE Skincare advies of intake bij een huidprobleem maakt u een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Acne IMG 1544 IMAGE Skincare medicated acne lotion IMG 1714 2 Voorlichting acne
    

 

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over dit onderwerp of direct een afspraak inplannen?
Plan direct zelf een afspraak in wanneer het u uit komt óf vul ons contactformulier in.

Wilt u liever bellen, dan kan dat natuurlijk ook. We zijn bereikbaar op 06 3022 3494.