Microneedling

Bij Micro-needling worden met behulp van de dermapen met minuscule naaldjes, die zeer snel op en neer bewegen, microscopisch kleine gaatjes in de huid gemaakt. Dit stimuleert de aanmaak van lichaamseigen collageen en elastine waardoor fijne lijntjes, rimpels, striae, (acne-) littekens en huidverslapping verminderen. Ook verstevigd het de huidbarriere bij een kwetsbare en/of rosacea huid en acne.

De huidtherapeut zal de huid goed reinigen en voorbereiden. Daarna wordt de huid behandeld met de dermapen. In horizontale, vertikale en roterende bewegingen gaat de huidtherapeut over uw huid, dit kan gevoelig zijn. Na de behandeling in het gelaat met de dermapen brengt de huidtherapeut nog een kalmerend, hydraterend en herstellend masker aan. De gehele behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Afhankelijk van de indicatie kan de dermapen ook op andere lichaamsdelen dan het gelaat worden toegepast. Denk aan littekens op de rug bijvoorbeeld.

De duur van het hele behandeltraject hangt af van de klacht en het behandeldoel. De interval tussen behandelingen is in de meeste gevallen: 4 tot 6 weken. In geval van diepe rimpels, acne littekens en striae zijn 6 tot 8 behandelingen met een interval van 6 weken aan te raden. Bij een oppepper van de huid zijn 2 á 3 behandelingen al voldoende. Om het maximale resultaat te behalen (zonder complicaties) adviseren wij Image Skincare voor thuis behandeling aan vooraf, tijdens en na (minimaal 4 weken) de behandelsessies.

Microneedling foto

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over dit onderwerp of direct een afspraak inplannen?
Neem dan direct contact op via ons contactformulier.

Wilt u liever bellen, dan kan dat natuurlijk ook. We zijn bereikbaar op 06 3022 3494.

 

© 2021 Huidtherapie Meppel