Electrische epilatie

 

IMG 7951

Electrische epilatie is geen lasertherapie maar wordt wel vaak in combinatie gedaan bij laserontharing in het gelaat. Met name als de donkere haren gelaserd zijn kunnen er (omdat er een combinatie was van donkere én witte/lichte haren) nog witte/lichte haren achterblijven. Electrische epilatie zorgt ervoor dat storende haren ‘definitief’ verdwijnen. Veelal zien wij dat er bijvoorbeeld haren op de bovenlip, kin en/of hals kunnen ontstaan door erfelijke factoren, hormoonwisselingen (de overgang bijvoorbeeld) of medicatie.

De huidtherapeut laat een minuscuul naaldje in het haarzakje glijden waar een stroomstootje de haarwortel vernietigt. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner; uiteindelijk verdwijnen ze. Electrische epilatie is helaas niet pijnloos, maar de stroomsterkte (de warmte die daardoor ontstaat) is regelbaar. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak.

Veelal wordt behandeling in het gelaat vergoed vanuit de (aanvullende) polis bij uw zorgverzekeraar. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar, deze kan u vertellen voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

 

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over dit onderwerp of direct een afspraak inplannen?
Neem dan direct contact op via ons contactformulier.

Wilt u liever bellen, dan kan dat natuurlijk ook. We zijn bereikbaar op 06 3022 3494.

 

© 2021 Huidtherapie Meppel