Mammacare

Onder mammacare verstaan wij de aangemeten uitwendige protheses van de borst, bijbehorende lingerie, badmode en accessoires. De borstprotheses worden aangemeten om de symmetrie zoveel mogelijk te benaderen met de aanwezige borst. Bij een dubbelzijdige amputatie worden er twee protheses aangemeten passend bij het lichaam. Ook kan een deelprothese het meest geschikt zijn, bijvoorbeeld na een borstsparende operatie. Een therapeutische bh is het meest geschikt om de prothese goed te laten zitten, vertrouwen te geven in het dragen bij een prothese en om klachten zoals lymfoedeem te verminderen of te voorkomen.

Borstprotheses

Er zijn veel verschillende soorten en maten van borstprotheses. De huidtherapeuten kijken samen met jou wat je wensen zijn en veelal wordt er direct ook een passende prothese geleverd. Per persoon kan dit verschillen of het een volledige- of deel prothese betreft. Dit is afhankelijk of je een borstamputatie, borstbesparende of wellicht een hersteloperatie hebt ondergaan. Wij hebben protheses van diverse leveranciers tot onze beschikking. O.a. Amoena, Anita en Silima.

IMG-20200321-WA0041

Lingerie

Bijbehorende lingerie is er ook van therapeutisch tot chique en met kant. Voor ieder wat wils. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele oedeem en/of litteken klachten van de borst, flank, rug of arm/schouder. 

Kom langs voor een advies op maat en om te passen. Om je van een persoonlijk advies te voorzien werken wij uitsluitend op afspraak.

20240515_144758

Badmode

Voor de vakantie, een weekendje weg of de actieve zwemster. Tankini’s, badpakken of bikini’s, ook hierin is er veel keuze.
Zelfs kan er voor een chloorbestendig badpak gekozen worden of voor een zwemborstprothese.

Accessoires

Bij de diverse protheses, lingerie en badmode zijn er producten aan te schaffen. Dit om de levensduur te verlengen, het comfort nog verder te optimaliseren of om tijdelijke ongemakken te verhelpen. U kunt hierbij denken aan siliconen schouder pads voor om de schouderbandjes van de lingerie, verlengstukjes om de omvang van de bh te vergroten. Daarnaast is onderhoud ook belangrijk met een speciale cleanser voor de borstprotheses.
Erg mooi zijn ook de kanten tussenstukjes die je op iedere bh kan plaatsen voor extra bescheidenheid of litteken dekking. Wij laten je graag de mogelijkheden zien.

Maak een afspraak voor een gratis intake en huidanalyse

Wilt u graag meer informatie over dit onderwerp of direct een afspraak inplannen? Plan direct zelf een afspraak in wanneer het u uit komt.